mandag den 28. april 2008

LitteraturBasen - endelig en realitet!

Nu er alle links til artiklerne fikset. Det vil sige at alt den gamle kildelitteratur vi har, er blevet gjort tilgængeligt for jer. Vi håber at I får glæde af kilderne. Næste skridt vil være at linke alle kildehenvisninger i indlæggene på bloggen til de respektive kilder. Det bliver nok først en realitet engang i slutningen af Juni når mine eksamener forhåbentlig er vel overstået.

Mvh
Søren

søndag den 27. april 2008

Research invitation fra ZMUC!

Pococks "Phormingochilus" som Ridley indsamlede i Singapore Botanical Garden.
Har vist sig at være identisk med Abrahams Lampropelma violaceopes fra 1924.


Jeg er blevet inviteret af Nikolaj Scharff, kurator for arachnid samlingen på Zoologisk Museum (ZMUC), til at foretage min research af de trælevende Ornithoctoninae hos dem. Jeg er ikke helt sikker på hvad eller hvordan jeg vil blive tilknyttet ZMUC, men sikkert som frivillig (volunteer). Jeg glæder mig meget til at kunne arbejde mere struktureret med min hovedeinteresse; arterne i gruppen af trælevende Ornithoctoninae, med hjælp af bedre udstyr, nemmere typeadgang og ikke mindst den uvurderlige hjælp det er at kunne sparre med professionelle zoologer, systematikere og taksonomer. Brugte det meste af min torsdag i denne uge med at mappe nye karakterer med hjælp fra Tamas Szuts og et fantastisk mikroskop. Har nu tre nye karakterer som muligvis kan hjæpe til at differentiere arterne, og med lidt held også definere højere noder i kladen jeg arbejder med. Jeg glæder mig helt usigeligt til min dansk eksamen på seminariet er vel overstået så jeg kan komme igang med min research på ZMUC!

Mvh
Søren

Artikelbasen

Vi har haft lidt problemer med linkstabiliteten hos vores filopbevaringsudbyder Yahoo. Vi har derfor flyttet filerne til Fileden. Indtil videre har jeg opdateret linkene til alle artikler fra A og til og med F. De skulle være frit tilgængelige for download nu. Jeg vil løbende opdatere de resterende links og uploade ny tilgængelig litteratur, som er ældre end 50 år. Hvis du ligger inde med litteratur som ikke findes i basen, og som du mener burde være frit tilgængeligt, så send en papirkopi eller pdf til os. Vi scanner og uploader den så til LitteraturBasen.

Mvh
Søren